Projekt FORMA

Autor i voditelj projekta: Mirela Kalcina, prof. 

 

Projekt FORMA sastoji se od RADIONICA TALIJANSKOG JEZIKA sastoji se od različitih predavanja, radionica, seminara i webinara kojima je cilj usavršavanje znanja talijanskog jezika. Radionice su namijenjene i prilagođene polaznicima svih uzrasta i razine znanja talijanskog jezika.

Cjelokupni program održava se isključivo na talijanskom jeziku.

Cilj ovih radionica je pružiti mogućnost usavršavanja talijanskog jezika na svim razinama društva i svim obrazovnim, generacijskim i socijalnim skupinama. Radionice koje polaznici biraju s obzirom na njihove potrebe i afinitete, pomažu pojedincu da se usavrši na svom specifičnom osobnom ili profesionalnom području, te poveća svoju osobnu konkurentnost na tržištu ili konkurentnost skupine, društva ili poslovnog subjekta kojem pripada. Ove radionice su jedinstveni jer omogućavaju usavršavanje onih područja koja se u klasičnom obrazovnom sustavu ne obrađuju te nisu u niti jednom obrazovnom programu obuhvaćene cjelovito.

f

S obzirom da je stručno usavršavanje jezika mora imati određeni kontinuitet, unutar ovog programa studenti polaznici će dobiti mogućnost i daljnjeg usavršavanja talijanskog jezika putem webinara i drugih kraćih on-line predavanja tijekom godine.

Sudionici će također putem accounta unutar web stranice udruge, na mjesečnoj razini dobivati korisne materijale za individualno usavršavanje talijanskog jezika kao i mogućnost sudjelovanja na povremenim tematskim webinarima.

Željeni rezultat ovih radionica jest uspostaviti kontinuitet u stručnom usavršavanju studenata, profesora, turističkih djelatnika i svih onih koji talijanski jezik koriste aktivno, kako bi im se osigurao važan segment potreban za kvalitetno usavršavanje kao i obavljanje odabrane struke.

Ovim projektom Udruga pridonosi vlastitim ciljevima definiranima Statutom a to je promicanje i jačanje hrvatsko talijanske suradnje. Dobro poznavanje talijanskog jezika, otvara put prema novim mogućnostima suradnje dviju država na svim interesnim područjima od kulture i socijalno društvenih znanosti, turizma, ekonomije i gospodarstva, poduzetništva kao i svih drugih područja koja se ulaganjem u znanja i vještine mogu razvijati.